Selecteer een pagina

Fysiek Visuele communicatie

Van droge tekst naar aansprekend beeld

Jullie inhoud vertaald naar een inspirerende vorm die iedereen wil bekijken, de kern raakt en mensen aanzet tot actie!

80% is beelddenker

We zijn allemaal VISUEEL ingesteld

Wil je een belangrijke boodschap of complexe informatie goed over te brengen? En zorgen dat het écht aankomt bij de ontvanger? Maak het visueel, met BEELD kan het! Cliché, maar ook waar: ‘een beeld zegt meer dan duizend woorden.’

“Standaardzinnen en woorden zijn vaak ‘hol’. Een plaatje van het proces kan dat nooit zijn.”

Pieter Meeuwissen,
Coördinator implementatie Wet natuurbescherming Provincie Overijssel

Tekst alleen werkt niet

Hoe breek je door de RUIS heen?

Om een belangrijke boodschap of complexe informatie goed over te brengen, wil je dat het écht aankomt bij de ontvanger. Dat kan met beeld. Jullie hebben de inhoud al klaar. Hoe breng je dit nou over op een inspirerende manier? Een dik document vol tekst brengt mensen niet in beweging! Inhoud alleen is niet genoeg. Maak het visueel!

Jullie verhaal in beeld

Onze eerste stap is het verhaal vertalen naar beeld. Dat dwingt ons om tot de kern te komen en de nuances precies goed te krijgen. Hierdoor kom je zelf los van de inhoud en bekijken we het verhaal door de ogen van de ontvanger.
Form follows function

We gaan voor RESULTAAT!

De visuele communicatie die we creëren is altijd maar een MIDDEL. Het gaat uiteindelijk om het gewenst resultaat. Wat is het gewenste gedrag? Tot welke ACTIE willen we aanzetten? Welke GEVOEL willen we overbrengen?
Emotie stuurt gedrag

Voorbij een simpele ‘tekening’

We nemen beslissingen in het ‘keuze centrum’ van onze hersenen. Dit gebied van ons brein heeft géén capaciteit voor taal. Woorden werken daar niet, emoties wel. Daarom creëren we een beeldverhaal dat ons aanspreekt en ‘raakt’.
Positieve gevolgen

Bijvangst van ons proces van ‘tot de kern komen’

Het beeldverhaal gaat zo veel helderheid brengen dat ieder van ons daarna veel makkelijker de complexe inhoud kan overbrengen. Met als gevolg dat je partner of je manager het ineens WEL snapt.

“EINDELIJK begrijpt mijn manager het ook. Hij is totaal niet technisch. Met deze structuur kan ik het hele BIG DATA verhaal simpel en snel uitleggen. Nu kan ik hem makkelijker overtuigen om de juiste beslissing te nemen.”

Anoniem

Een EXPLOSIE van beeldmateriaal

Consequent doorvoeren

Hoe mooi is het om de elementen uit de toffe, inspirerende poster op allerlei manier terug te laten komen in jullie communicatie? Gebruik de individuele tekeningen op verschillende plekken online en offline. Dat versterkt de herkenbaarheid van de boodschap én het effect daarvan!

Plan direct een afspraak

Social Proof

Wat zeggen mensen over Jefta?

“Wat opviel is hoe scherp Jefta dingen uit een chaotisch gesprek haalde. Hij legt niet alleen vast wat er gezegd wordt, maar juist ook wat er bedoeld wordt.”
Onno van Eijk

vernieuwer | versneller | verbinder  bij Blikopeners.nu

“De sessie met beeld vond ik echt een openbaring. Dat een tekening zoveel meer teweeg brengt dan gewoon woorden! Ik ben visueel ingesteld, beeld zegt 5x zoveel als woorden. Ik ben getraind in het houden van praatjes. Standaardzinnen en woorden zijn vaak ‘hol’. Een plaatje van het proces kan dat nooit zijn.”

Pieter Meuwissen

Coördinator implementatie Wet natuurbescherming bij Provincie Overijssel

“Met nieuwe Wet natuurbescherming hadden we de uitdaging dat er nieuwe rollen en verantwoordelijkheden zijn. De mensen van de uitvoer moeten zich daar bewust van worden. Jefta heeft ons geholpen dit proces te versnellen.”

Maaike Moolhuijsen

Directie natuur bij Ministerie van LNV

“Prettige samenwerking. Duidelijke afspraken vooraf en goede inschatting van het proces. Goede vertaling van discussie/inbreng naar de tekening. Kortom: leuk traject met een zeer bevredigend resultaat.”

Jeroen Bouw

Senior vergunningverlener Natuurbeschermingswet bij Provincie Gelderland

"Nogmaals dank, het resultaat is gaaf! Niets anders ontvangen dan complimenten over de visieplaat! Ook namens het bestuur 😊 Helemaal happy met het eindresultaat."

Mariëlle Spoelstra

Locatiemanager bij HWW zorg

“Supergave visualisatie naar aanleiding van besproken en beschreven visie. Via getekende beelden naar een richting!!”

Niels Hommel

Managing Director bij Forever Direct EU B.V

“We zijn een landelijke naamsverandering aan het doorvoeren. Hoe zou je die boodschap nou op de beste manier kunnen overbrengen naar middelbare scholieren? Wij dachten: dat kan zeker NIET met tekst! Samenwerken met Jefta was hartstikke gaaf! Zo hebben we de boodschap in één oogopslag helder neer kunnen zetten!"
Eveline Kapteijn
Bestuurder LOOFC (Landelijk Overleg Finance & Control)
8
9

Beste productiviteitstool sinds gesneden brood

Gratis. Meteen toepasbaar. Eigen gedachten structureren.

Nieuwsbrief toestemming JeftaBade

Dank je wel, je bent aangemeld! High Five 🖐 Jefta Mocht je binnen 3 minuten niet een mail ontvangen hebben, check dan even je spam filter. Die eet ze soms op 😅

HILARISCH. CREATIVITEIT. INSPIRATIE

👉 Brownpaper Monday 👈

Nieuwsbrief toestemming JeftaBade

Dank je wel, je bent aangemeld! High Five 🖐 Jefta Mocht je binnen 3 minuten niet een mail ontvangen hebben, check dan even je spam filter. Die eet ze soms op 😅